WorkXplore WorkXplore WorkXplore WorkXplore

EDGECAM WorkXplore

Edgecam WorkXplore er et verktøy for å vise, analyserere og evaluere alle typer 3D CAD-filer, uten behov for den opprinnelige CAD-programvaren. Edgecam WorkXplore er et meget lettfattelig og rimelig alternativ til tunge CAD-applikasjoner.

 

Lynrask visning og analyse de fleste CAD-formater, uten behov for kostbare CAD-verktøy.

Suppler CAD med alle nødvendige produksjonsdata.

Beregn råmateriale. Størrelse og vekt.

Kommuniser og send til produksjon.

 

Edgecam WorkXplore gjør det mulig å bygge virtuelle enhetlige prototyper eller 3D-modeller fra filer importert fra ulike CAD-programmer. Brukerne kan arbeide på modell oppsett og forbedringer før de forbruker tid og ressurser til å skape en ekte prototype.

 
Et bredt spekter av CAD-formater er tilgjengelige: Catia V5, Catia V4, Unigraphics, Para, Pro / E, Solidworks, Solid Edge, Cadds, IGES, STEP, Unisurf, STL (binær og ASCII), VRML, ISO toolpaths, DXF / DWG, hpgl.
 
Edgecam WorkXplore har blitt designet for effektiv import og analyse av filer av alle størrelser og typer, men det er hastigheten når en importerer store 3D CAD-filer som er spesielt imponerende. Ofte tar det mindre enn halvparten av tiden å åpne en fil i forhold til den opprinnelige tiden i det opprinnelige CAD-programmet.
 

Les mer

 
Programvaren lagrer CAD-data i egne lette format slik at brukerne kan beregne areal og volum, mål tykkelse, dimensjoner og vinkler og mye mer uten tilgang til de opprinnelige CAD-data. Dette lette formatet kan lett overføres til andre prosjektmedlemmer via e-post.
 
Målinger: Edgecam WorkXplore har et bredt utvalg av 2D og 3D målefunksjoner som er svært nøyaktig på grunn av høy presisjon i B-rep og 3D-modell funksjon.
 
Selv brukere som ikke ikke har erfaring med CAD, kan raskt få tak i programvarens målefunksjoner og oppnå gode resultater umiddelbart ved å bruke programvarens forhåndsdefinerte målevalg.
 
Målingene kan automatisk inkluderes som måleenheter og forankres til karakteristiske punkter av delen. Enhetlige etiketter vil automatisk være synlige hele tiden.
 
Edgecam WorkXplore sine målefunksjoner tillater dyktige CAD-brukere å gjenopprette punkt klynger fra tredimensjonale måleutstyr, eller maskinprober, og å raskt sjekke alle data punkter mot den opprinnelige CAD geometri. Programvaren tillater også brukerne å enkelt generere kontroll point-filer for overføring til tredimensjonale måle eller CNC-maskiner.


Merknad: Edgecam WorkXplore tilbyr et bredt spekter av merknadsfunksjoner. Brukere kan formidle sine ideer, observasjoner, instrukser og endringsønsker raskt og enkelt.

Behovet for 2D-tegninger er minimalt, og brukere kan direkte legge dimensjonale og geometriske målinger, merknader og etiketter til 3D-modellen.

Analyser: Edgecam WorkXplore kommer med et bredt spekter av spesialiserte analyseverktøy som kan brukes for å gjøre sammenføyning, diagnostikk, monteringsnotater, eller for å gjøre 3D-modellen klar for produksjon.

Edgecam WorkXplore tilbyr også en rekke analysefunksjoner som vanligvis bare er tilgjengelig med mer kostbare CAD-løsninger. Samt å være ekstremt rask og effektiv (selv mot svært store modeller). Programvarens funksjoner er svært enkle å bruke med resultater som vises i farger på 3D-modellen. Med et enkelt museklikk, føyes etikettene automatisk inn på overflater, og viser nøyaktige verdier som følge av ulike beregninger.

Høy ytelse med dynamisk seksjonering tillater brukere å utforske inne i en del, eller en sammenstilling, enkelt og nøyaktig. Den dynamiske referanse-kontrolleren, lar brukerne styre det seksjonerte planet med musa i rotasjons og panorering retninger eller etter en guidet kurve. Tverrsnittet kan gjøres synlig på 3D-modellen, eller som en isolert enhet, og kan trekkes ut og eksportert via DXF/DWG- grensesnitt.

Kurvatur radius og planflate analyse er et verdifullt verktøy, som muliggjør rask kostnads og produksjonstidevaluering. Farging av elementer som skal analyseres er automatisk og brukerne kan sette inn måleetiketter som inneholder nøyaktige verdier av de valgte elementene.

Generering av markeringsrammen for en del eller et sett med deler skjer umiddelbart og gir informasjon om dimensjoner, inkludert volum og vekt av de valgte elementene. Dette kan også brukes til å bestemme det optimale emnet som kreves for produksjon.

Nøyaktig måleinformasjon er tilgjengelig både på objekter og flater og muliggjør rask beregning av volumer og flater. Utfyllende informasjon som objektnavnet, betingelser, antall overflater, etc. er også tilgjengelig.

Beregning og visning av skisser og underkutt er ekstremt hurtig, selv på svært store deler. Edgecam WorkXplore fargelegger automatisk skisser og underkutt i forhold til form stripping aksen. Presise vinkelverdier vises dynamisk når musen dras over flater og kan settes inn som standard i 3D-modellen.

Automatisk sammenligning av 3D-modeller, tillater sanntids 3D-grafisk visning av forskjellene mellom to versjoner. Modifikasjoner er tydelig merket med forskjellige farger for å skille mellom material lagt til og material som mangler.

Animasjon: Edgecam WorkXplore inkluderer en fullt funksjonell animasjonskjerne, slik at brukerne kan generere forstørrede utsnitt eller animerte sammenstillingsbevegelser. Oppsett av animasjoner oppnås ved ganske enkelt å initiere grunnleggende bevegelser som oversettelse, rotasjon, eller etter en guidet kurve.
 

Interferens detektering: Dynamiske kollisjon og analysefunksjoner kan brukes under animasjoner til å gjennomføre sanntidkontroll av mekanisme interoperabilitet eller prosesskontroll.
Brukere kan også generere korte videoer direkte fra animasjons menyen. Videoer som kan brukes mot kunder eller andre prosjektmedlemmer.
 
Dokumentasjon: Med Edgecam WorkXplore kan brukerne ta utsnitt av skjermbilder for å illustrasjoner i tekniske dokumenter og monteringsanvisninger. I tillegg til den tradisjonelle skjermutsnitt funksjonen, har Edgecam WorkXplore en bilderegistrerings funksjon, som lar brukerne enkelt administrere og distribuere store mengder bilder. Inkludert er også en fullt funksjonell animasjonskjerne slik at brukerne kan generere forstørrede utsnitt eller animere montering.
 
Publikasjon: Edgecam WorkXplore lar brukerne enkelt dele sine CAD-modeller gjennom hele design og produksjonsprosessen, med alle prosjektmedlemmer. Det kan være produktsjefer, markedsføring, salg, utenforstående produksjonskonsulenter, kunder eller leverandører.
 
Opprettelse av forhåndsdefinerte scener: Uansett ferdighetsnivå på deres CAD-programvare, er det viktig for selskapets ansatte til å være i stand til å bruke kommunikasjonsverktøy som fanger deres personlige kompetanse, og tilrettelegger for at kompetansen kan bli utnyttet av andre ansatte.
Forhåndsdefinerte scener har derfor blitt opprettet og lagret i programvaren. Konfigurasjonene, orientering og oversikt over disse scenene blir lagret med tilhørende kommentarer, dimensjoner og etiketter. Brukere kan deretter enkelt navigere fra skjermbilde til skjermbilde, for å finne konfigurasjonen foretrukket av den som etablerte scenene.
 
Eksport: Med Edgecam WorkXplore kan brukerne raskt konvertere standard 3D-modeller via de tilgjengelige eksport grensesnitt (IGES, STL, VRML og STEP). B-rep-modeller kan også lagres under IGES format.
 
Samarbeid: Brukerne trenger ikke lenger bekymre seg for formatkompatibilitet eller hvilken programvare deres partnere bruker. Edgecam WorkXplore gjør det mulig å kommunisere 3D-modeller og sammenstillinger til underleverandører, kunder eller kolleger ved hjelp av et frittstående, lett program som enkelt kan overføres via epost og over internett.
Mottakeren kan umiddelbart vise og arbeide med 3D-modellen, uten å ha de opprinnelige CAD-data eller å måtte installere programvare for dette.
Videre kan brukeren sikre tilgang slik at bare de rette personene har adgang til dataene.